Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás kukoricás macok (lapcsánka) recept

Hagymás kukoricás macok (lapcsánka)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 közepes nagyságú burgonya
    • 1 fej vörös vagy lilahagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • Liszt
    • só, bors, delikát
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.

    Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.

    Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!

    Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.

    Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.

    Tipp:

    Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá