Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával recept

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csiperkegomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál margarin
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • fél pohár tejföl
    • 1 kiskanál ételízesítő
    • 1 kiskanál só
    • fél csokor petrezselyemzöld

    Galuskához:

    • 25 dkg túró
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 1 kiskanál ételízesítő
    • 1 kiskanál só
    • 1 csokor aprított kapor
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.

    A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a margarinon a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.

    Tipp:

    Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják. :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá