Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakarikák palacsinta bundában recept

Almakarikák palacsinta bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg alma
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1 kanál citromlé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 2 dl ásványvíz
    • 20 dkg liszt
    • kevés só
    • 1 kanál cukor

    Elkészítése:

    A lisztből, a tejből, a tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral sűrű palacsintatésztát kavarunk.

    A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.

    A palacsintatésztába forgatjuk az almaszeleteket és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra vagy papírtörlőre szedjük.

    Tálaláskor porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá