Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta főzelék recept

Kelkáposzta főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kelkáposzta
    • 4 nagyobb burgonya
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • só, bors, őrölt kömény, majoránna ízlés szerint
    • 1 teáskanál pirosarany
    • 4 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, folyóvíz alatt leöblítjük és felszeleteljük. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.

    A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, a tetejére dobjuk a felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, nagyjából az edény három negyedéig és feltesszük főzni.

    Arra figyeljünk, hogy a káposzta össze fog esni főzés közben, ezért elég csak az edény háromnegyedéig engedni vízzel. Sózzuk, megszórjuk pici borssal, tegyük bele a tört fokhagymát és a paprika krémet.

    Közben a lereszelt vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, félrehúzzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Folyamatos keverés mellett, felengedjük nagyjából 2 dl vízzel és a megpuhult kelkáposztához adjuk.

    Szórjuk meg köménnyel, majoránnával, ha szükséges sózzuk és takarék lángon főzzük még nagyjából tíz percig.

    Változatos feltétekkel tálalhatjuk, mint például fasírt, sült virsli, sült oldalas, szaftos pörkölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá