Karalábéfőzelék recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,5 kg karalábé
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 8 dkg liszt
- 1 tk cukor
- zöldpetrezselyem
- só, őrölt bors
- 2 dl tej
Elkészítés:A karalábéleveleket vágjuk le, a belső leveleket mossuk meg. A karalábét hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd vágjuk a szeleteket egyforma kockákra.Kb 7 dl vizet forraljunk fel, tegyük bele a kockára vágott karalábét főzzük tovább. Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha a karalábé.Közben készítsünk egy kis edényben világos színű rántást. Vegyük le a tűzről, keverjük bele az apróra vágott zöldpetrezselymet, és öntsük fel a tejjel.Kézi habverővel keverjük simára, és öntsük a karalábéhoz. Főzzük a főzeléket még kb 5 percig, közben ízesítsük cukorral, borssal, és ízlés szerint sóval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.