Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 tv paprika

    Töltelék:

    • 30-40 dkg darált hús (a paprikák nagyságától függően)
    • 10 dkg rizs
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors
    • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Paradicsomszósz:

    • 1 l paradicsomlé
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • cukor, só ízlés szerint
    • szárított bazsalikom

    Elkészítése:

    A paprikát megmossuk, magházától és ereitől megtisztítjuk.

    A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük vele a paprikákat. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle.

    Lábasba rakva a paprikákat annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és sózzuk, majd elkezdjük főzni.

    Mikor már majdnem kész, a szárazon összekevert lisztet, cukrot, sót felengedjük a paradicsomlével, amit csomómentesen elkeverünk kis vizet hozzáadva és ráöntjük a majdnem megfőtt paprikára. Összefőzzük kb 10 perc.

    Én a végén bőségesen megszórom szárított bazsalikommal, ez kiemeli a paradicsom ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá