Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkemell bulgurral recept

Tejszínes csirkemell bulgurral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg fagyasztott sárga hüvelyű vajbab
    • 3 db csirkemell (csontos)
    • 250 ml főzőtejszín
    • 15-20 dkg füstölt szalonna (sima kenyérszalonna)
    • 500g-os csomag bulgur fele
    • 1db kisebb vöröshagyma
    • vöröshagyma krém
    • delikát
    • kb 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük, a közepébe teszünk egy kisebb fej vöröshagymát.

    A csirkemellet felcsíkozzuk, a fagyasztott vajbabot kiolvasztjuk, majd együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a vöröshagyma krémet, a delikátot és ízlés szerint a kedvenc fűszerkeverékünket, vagy egy kis borsot. Felöntjük tejszínnel és együtt puhára pároljuk őket.

    Ha megfőttek egy nagyobb jénait kiolajozunk, majd alulra terítjük a bulgurt, rá a vajbabos csirkemellet és így rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére beirdalt, felszeletelt szalonna darabkákat teszünk, és 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul. Tálalás előtt sajtot reszelünk rá.

     

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá