Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt / rizskoch recept

Rizsfelfújt / rizskoch
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 200 g főzőtejszín
    • 1 liter tej
    • 30 dkg rizs
    • 8 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 2 db friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb vaníliarúd

    Elkészítése:

    A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst. Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.

    Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered!

    Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.

    A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.

    Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb. 40 perc alatt készül el.

    Málnaszörppel tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá