Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli fokhagymásan recept

Rakott krumpli fokhagymásan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 csomag darabolt bacon
    • 5 pár virsli
    • bors
    • petrzselyem
    • majoránna
    • petrezselyem
    • vaj
    • olaj
    • füstölt sajt
    • 2 tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.

    Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.

    A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.

    Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.

    A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.

    Alufóliával lefedjük, majd kb 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá