Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumpliba rejtett húsgolyók recept

Krumpliba rejtett húsgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 krumpli ( 25-30 dkg)
  • 1 cukkini héjastól (25-30 dkg)
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 6-8 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt sajt, parmezán)
  • egy mokkáskanál fűszerpapika
  • 10 koktél paradicsom
  • kapor, kakukkfű, petrezselyemzöld

Húsgolyó:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • egy teáskanál fasírtfűszerpor(só, fokhagyma, hagyma, pirospaprika)
  • egy kis méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • egy púpozott evőkanál zabhely
  • petrezselyemzöld
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítése:

Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a fasírtfűszerporral, petrezselyemzölddel, borssal, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojást. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.

Megpucoljuk a krumplit, almareszelőn lereszeljük, majd a cukkinit is. Rajta hagyjuk a cukkini zöld héját. Sózzuk, beletesszük a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.

Kiolajazunk egy kis tepsit, meghintjük a zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat és a megmosott koktélparadicsomokat, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanányi sajtot félreteszünk.

Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd levesszük a fóliát. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd rászórjuk. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. A légkeveréses fokozatot be lehet kapcsolni.

Tipp:

Az adagon természetesen lehet változtatni, aki szeretné tehet bele több húsgolyót.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá