Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kocsonya recept

Kocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 friss sertés hátsó csülök
    • 2 sertés köröm
    • 50 dkg bőrke
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 babérlevél
    • 20 szem fekete bors
    • 3 csöves paprika
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 fej fokhagyma

    Elkészítése:

    A húst ízlés szerinti nagyságúra feldarabolom, a fűszerekkel és a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni. Annyi vizet öntük rá, hogy ellepje.

    Főzés közben a habját leszedem. 3,5-4 órán át főzöm. Amikor kész, leszűröm.

    Fél órát hagyom állni, majd a lé tetejéről a zsírt lemerem.

    Tányérokba teszem a húsféléket és rámerem a levet.

    Hideg helyre teszem, hogy megaludjon. Van, akik tojást is tesznek a tányér aljába, én nem szoktam. Mindenki maga dönti el.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá