Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombapaprikás recept

Gombapaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperkéből vagy barna csiperkéből is)
    • 1 ek étolaj
    • 2 nagyobb fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika és paradicsom,
    • 1 kanál őrölt pirospaprika
    • kevés só
    • őrölt bors
    • 200 g főzőtejszín vagy ugyanennyi tejföl
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk.

    Hozzátesszük a szeletelt vagy darabolt gombát. Megborsozzuk és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a tejszínnel és mire összeforraljuk kész is a paprikás.

    Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá