Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flamenco (spanyol tojás) recept

Flamenco (spanyol tojás)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 fej vöröshagyma
    • (olíva)olaj
    • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 2 kápia paprika
    • 10 szem koktélparadicsom
    • só, bors
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 szál újhagyma
    • 50 dkg (rozs)kenyér
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Egy nagy serpenyőben az olajon pirítani kezdjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Mikor kisült a zsírja, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott paradicsomokat.

    Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. 2-3 perc alatt kicsit összesül, ekkor a tetejére ütjük a tojásokat. Kb 2 percig sütjük, majd lehúzzuk a tűzről, hogy a tojásfehérje megsüljön a ragu melegében, de a sárgája még éppen folyós maradjon.

    Tálaláskor megszórjuk felkarikázott újhagymával.

    A kenyeret felszeleteljük, bedörzsöljük a meghámozott fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal és serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, ezzel kínáljuk a tojást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá