Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós zserbó recept

Túrós zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kakaós lapokhoz:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 6 dkg vaj vagy zsír
    • 1 ek kakaó
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 2 kk sütőpor
    • 2-3 ek tejföl

    Sárga laphoz:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg kristálycukor
    • 3 dk vaj vagy zsír
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • 1 kk sütőpor
    • 1-1,5 ek tejföl

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • porcukor
    • 1 ek tejföl
    • sárgabaracklekvár
    • darált dió
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóit összegyúrjuk.

    Egy tálba beletesszük a túrót és villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások sárgáját és jól összekeverjük. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.

    Egy 22*32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett és kinyújtott sárga tésztát belehelyezzük (én ezt a tésztalapot a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy helyeztem bele a tepsibe). Ezután ízlés szerint megkenjük a tésztát lekvárral, majd megszórjuk a darált dióval és vaníliás cukorral.

    Kinyújtjuk az egyik barna tésztát, majd befedjük vele a tepsiben lévő, lekváros-diós tölteléket. Ezután vékonyan megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval (ez a lekváros-diós réteg vékonyabb legyen, mint az előző lapon lévő). Ezután óvatosan rákanalazzuk a túrós masszát.

    Végül kinyújtjuk a másik barna tésztát is és óvatosan befedjük vele a túrós masszát. Tetejét villával több helyen megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 45 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.

    Egy tábla tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd hozzáadunk 2 ek étolajat és simára keverjük. Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére csorgatjuk és egyenletesen elsimítjuk. Pár perc alatt a csokoládé megdermed a sütemény tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá