Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg sima liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 tojássárgája
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
    • 3+1 tojás
    • 15 dkg cukor
    • 1-2 ek tejföl
    • 2 dl tej
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 2 csapott ek búzadara
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.

    A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát és a keményítőt. Habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig.

    Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

    A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vanília pudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, lisztezett munkalapon tepsi méretűre (25×35) nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.

    A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és egy csipet sóval.

    Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek