Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrófánk recept

Túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A fánkokhoz:

    • 250 g tehéntúró
    • 4 közepes méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kikeverve)
    • 90 g búzaliszt
    • 6 g sütőpor
    • 10 g porcukor
    • 1 g só

    A tálaláshoz:

    • sárgabarack dzsem
    • porcukor

    Elkészítése:

    Az összes összetevőt egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután kb 5 percig hagyjuk állni a masszát.

    A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal 180 fokrara hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat ne szaggassunk! A fánkokat időnként meg kell kavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket.

    Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcslekvárral tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő és az átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá