Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha mézes puszedli recept

Puha mézes puszedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g liszt
    • 250 g teljes kiőrlésű liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 125 g vaj
    • 125 g méz
    • 150 g porcukor
    • 1 nagy narancs reszelt héja
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 4 ek tejföl
    • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj, gyömbér, szegfűszeg keveréke)
    • csipet só

    Máz:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 250 g porcukor

    Elkészítése:

    A vajat a mézet megolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a fél narancs levével, a reszelt héjával és a tejföllel.

    A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a csipet sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézes masszához és összegyúrjuk.

    Eléggé ragacsos lesz, folpackba csomagolva 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.

    Másnap diónyi gömböket formázunk belőle és távolabb egymástól sütőpapírozott tepsibe tesszük, hőlégkeverésen 160 fokon, kb. 8-10 percig sütjük.

    Akkor jó, amikor az alja egy picit sötétebb, nem szabad túlsütni mert kemény lesz. Kb. 40 db lesz belőle, attól függően mekkora gömböket formázunk.

    A mázhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, beleforgatjuk a kihűlt puszedliket és lehúzzuk róla a fölösleges mázat.

    Visszatesszük a tepsibe és 150 fokos sütőbe tesszük pár percre, amíg megkeményedik.

    Nézd meg videón is:

    A puha mézes puszedli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 368 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 57 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá