Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarkabarka recept

Tarkabarka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A vajat habosra keverjük a cukrokkal, tovább keverve beleütjük egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jó habosra keverjük.

    A lisztet a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük, majd a tojásos keverékhez forgatjuk.

    A masszát elfelezzük, és egyik felébe a kakaóport keverjük.

    24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két színű masszát kanállal, szín szerint váltakozva, belekanalazzuk. A tészta sütés közben majd szépen összeolvad.

    180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle. Sokáig eltartható, és nagyon finom sütemény.

    A tarkabarka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 378 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 50 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá