Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-habos kocka recept

Szilvás-habos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • kb 50 dkg szilva
    • 30 dkg finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • 2 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg vaj vagy margarin
    • 32 dkg porcukor (12 dkg a tésztába + 20 dkg a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéhez)
    • 3 ek cukor
    • 1/2 tk fahéj
    • 1 tk citromlé
    • csipet só

    Elkészítése:

    A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban.

    A tojássárgákat habosra keverjük 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, majd simára keverjük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával és kb 35-40 percig sütjük (tűpróbáig).

    A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe további 15-20 percre. A hab inkább csak száradjon, maradjon világos.

    Ha kicsit hűlt, vizes késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá