Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós diós recept

Ropogós diós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg darált dió
    • 8 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 evőkanál cukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • fél dl kávé

    A tetejére:

    • 20 dkg szögletes keksz
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük.

    Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)

    A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük.

    A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne.

    A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel.

    A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá