Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reszelt túrós recept

Reszelt túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 3 dkg kakaó (cukrozatlan)
    • 25 dkg margarin
    • 0,5 dl tej

    Hozzávalók a túrós töltelékhez:

    • 75 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg kristálycukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 10 dkg mazsola
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, és az átszitált kakaót. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd formázzuk gombóccá, és 1-2 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.

    A túrót tegyük bele egy tálba és villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a mazsolát, a vaníliás pudingport, és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.

    A keményre felvert tojáshabot ezután két részletben keverjük hozzá a túróhoz.

    Egy 32×22 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vegyük ki a fagyasztóból az egyik tésztagombócot, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a tésztát. (villával kicsit igazítsuk el, hogy kb. egyformán legyen a reszelt tészta a tepsiben)

    Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd vegyük ki a fagyasztóból a másik tésztát, és szintén reszeljük rá.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk jó langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá