Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-tejfölös kocka recept

Pudingos-tejfölös kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g cukor
    • 1/2 dl olaj
    • 1 dl víz
    • 150 g finomliszt
    • 100 g rétesliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaó
    • csipet só
    • pár csepp citromlé

    A pudinghoz:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor

    A tetejére:

    • 2 nagy doboz tejföl
    • 5-6 ek porcukor
    • kakaópor
    • 10 g zselatin

    Elkészítése:

    A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm.

    A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A tojás sárgákat a cukorral nagyon habosra mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, beleteszem a citromlét és azzal még verem. A habot a keverékbe forgatom óvatosan.

    A tészta felét egy 22*38 cm-es a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával megkeverem, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok és a tészta tetejére egyenletesen rárakom.

    Betolom a 220 fokos sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem és kb 35 percig sütöm.

    A két tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel és a kihűlt sütire öntöm, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
    Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.

    A receptet több helyen is láttam már. Kis változtatással elkészítettem én is. Azt hiszem az eredeti Vassné Editkétől ered.

    Tipp:

    A recept eredetileg 2 nagy tejfölt ír, de az én tapasztalatom az volt, hogy kevesebb is elég. Én 3 kis dobozos tejfölt kevertem ki és még azt is majdnem soknak tartottam. De kinek-kinek milyen az ízlése, persze lehet többet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá