Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept

Rumos-meggyes krémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg finom liszt
    • 2 csapott evőkanál kakaó
    • 1 csapott teáskanál sütőpor
    • 8 ek meleg víz
    • 1 ek olaj
    • 1 ek rum
    Krémhez:
    • 3 dl tej
    • 3 csapott ek liszt
    • 10 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 2 ek rum
    • 4 ek fejtett meggybefőtt

    Elkészítése:

    Piskóta:

    Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.

    A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd szakaszosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a rumot.

    Ezek után apránként beleszórjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.

    Az egészet szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

    Ha megsült rögtön kivesszük, lehúzzuk róla a papírt és még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.

    Krém:

    A lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, majd a maradék tejet feltesszük forrni. Ha felforrt hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük.

    Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat (30 másodperc mikróban) jól kidolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd ha kihűlt a a lisztes keverékünk összekeverjük a kettőt.

    Összeállítás:

    A piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk a meggyel, amit egy kicsit belenyomkodunk a krémbe, majd feltekerjük.

    Ha marad krémünk, bevonjuk vele a külsejét is.

    A sütőpapíron maradt, megszáradt morzsával szórjuk meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá