Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsi krémes tekercs recept

Párizsi krémes tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6 tojás
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt

    Krémhez:

    Elkészítése:

     

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

    31 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Egy nagy konyharuhát porcukorral meghintünk, a piskótát még melegen rátesszük, és szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

    Krém készítés:

    A tejszínt a cukorral lassú tűznél forraljuk addig, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.

    A főzött krémet kihűtjük,majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.
    A kihűlt piskótát kibontjuk a konyharuhából, és a krémmel bekenjük, majd újra feltekerjük.

    A bevonáshoz is hagyunk a krémből egy keveset.

    Egy tálcára helyezzük, és a megmaradt krémmel bevonjuk. Behűtve kínáljuk.

    A párizsi krémes tekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 361 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek