Omlós lekváros rudacska Eta módra recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- bármilyen kemény lekvár
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.