Nutellás szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek olaj
- 4 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg vágott dió
- 1 üveg nutella
- 1 csomag háztartási keksz
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 2-3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el.
Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával.
A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre.
A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.