Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás szelet recept

Nutellás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek cukor
    • 1 ek olaj
    • 4 ek liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 15 dkg vágott dió
    • 1 üveg nutella
    • 1 csomag háztartási keksz

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 25 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dkg kakaópor
    • 25 dkg vaj
    • 2-3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el.

    Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával.

    A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre.

    A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá