Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Néger kocka recept

Néger kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 ek méz
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg liszt

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 kisebb citrom leve
    • csipet só

    Tészta lekenéséhez:

    • baracklekvár

    Mázhoz:

    • 3 dkg kakaópor
    • 3 ek víz
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.

    Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek baracklekvárral, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt lapról lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy tálcára tesszük a piskótát.

    A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük kis időre dermedni.

    A kakaóport, cukrot, vizet összekeverjük egy kis lábasban, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint vagy vajat, visszatesszük a lángra, simára összeforraljuk, alacsony lángon.

    Levesszük a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, de nem hidegre, majd a hab tetejére csorgatjuk. Kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a máz a hab tetején.

    Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni a bevonatot.

    Forró vízbe mártott késsel, a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá