Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós-csokoládés piskótarolád recept

Mogyorós-csokoládés piskótarolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12,5 dkg liszt
    • 12,5 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek forró víz
    • 1 tk vaníliaaroma

    Krém:

    • 10-15 dkg pörkölt mogyoró
    • 25 dkg mascarpone
    • porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 tábla csokoládé (60%-os)
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk).

    Amikor már jó habos, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és a két evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

    Végül szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát. SÜTŐPOR NEM KELL BELE!

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

    Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-15 perc alatt szép világos színűre a piskótát. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

    Egy sütőpapírt szórjunk meg porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy benedvesített konyharuhával takarjuk le a tésztát. (A konyharuhát jól ki kell csavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen.)
    Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, majd tekerjük fel.

    A mogyorót daraboljuk fel apróra. (Én saját termésű mogyorót pörköltem meg a sütőben, és a botmixer aprítójával felaprítottam, de tehetünk a krémbe sózatlan pörkölt földimogyorót, vagy pörkölt diót is.)

    A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az olvasztott, de teljesen kihűtött csokoládét, majd a felaprított mogyorót.

    A habtejszínt verjük fel habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

    A piskótára kenjük rá egyenletesen a krém több mint felét, majd óvatosan tekerjük fel. Ezután a maradék krémet kenjük rá a roládra, majd szórjuk meg apró darabos mogyoróval.

    Tálalás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és szépen fel tudjuk szeletelni.

    A mogyorós-csokoládés piskótarolád kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 380 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá