Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes szelet recept

Meggyes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 10 tojás
    • 10 csapott ek porcukor
    • 10 csapott ek liszt
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 púpos ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg friss málna
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 kg magozott meggy
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 l tej
    • 10 ek kristálycukor
    • 3 csomag tortazselé
    • 7,5 dl folyadék (meggylé + víz)

    Elkészítése:

    A magozott friss meggyre rászórjuk a 10 dkg kristálycukrot, és félretesszük. (Ezt a műveletet 1-2 nappal előtte is elvégezhetjük, hűtőben eláll.)

    10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.

    Ugyanúgy, mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát. Könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük. Beleszórjuk a levétől leszűrt meggy 3/4 részét, és előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Kivesszük a piskótát a tepsiből, és fordítva visszatesszük bele, hogy a meggyszemek felülre kerüljenek. Amíg hűl, elkészítjük a pudingot. 1 liter tejet felteszünk forrni. 2 csomag pudingport összekeverünk egy kevés tejjel, és 10 ek kristálycukorral. Amikor a tej forrásnak indul, beleöntjük a hideg pudingos masszát, és forrásig kevergetjük, hogy besűrűsödjön.

    Félig kihűlt állapotban a kihűlt kakaós-meggyes piskótára öntjük, és elegyengetjük.
    A megmaradt 1/4 rész meggyel és a friss málnával kidíszítjük a pudingot (belenyomkodjuk).

    A meggy levét kimérjük, ha kell vízzel pótoljuk a folyadék mennyiségét, hogy 7,5 dl legyen. A zselét a tasakon leírtak szerint készítjük el.

    Ráöntjük a pudingra, és hűtőszekrénybe téve 2-3 órát legalább hűtjük, majd ezután fogyasztható!

    Tipp:

    Ez a recept is az egyik variációja annak a sokféle gyümölcskockának, amihez az épp szezonális friss gyümölcs adott!

    Lásd: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/rebarbaras-malnas-szelet/

    A meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek