Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite recept

Meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához :

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál natúr joghurt
    • 2 evőkanálnyi zsír
    • 2,5- 3 bögre liszt,
    • 2 kanál cukor
    • 1 teáskanálnyi fahéj
    • 1 maréknyi darált mogyoró

    A töltelékhez:

    • 1,5 üveg magozott meggy,
    • 3 evőkanál barna cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
    • darált mogyoró ízlés szerint.

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük. A gombócot kettévesszük, majd a piteformát vékonyan zsírral kikenjük.

    Az egyik gombócot kisodorjuk és a piteformába helyezzük. A tölteléket a következőképpen készítjük el: a meggy a lével együtt ( annyi levet vegyünk ki belőle amennyivel a pudingport ki tudjuk keverni ), cukrozzuk, fahéjjal meghintjük és forrásig főzzük. Ezután a kikevert pudingport hozzáadva sűrű állagúra főzzük.

    A piteformába helyezett tésztalapra adagoljuk a sűrű állagú meggyünket, én rétegesen adagoltam és a rétegek közé darált mogyorót hintettem. Ezután ha a töltelék elfogyott, a másik tésztagombócunkat kisodorjuk, és karácsonyi hangulatú- vagy bármilyen – kiszúróval több helyen mintát szúrunk a tésztalapba

    Ezután óvatosan a töltelék tetejére tesszük, a széleket összecsipkedjük. Előmelegített ( 160 fokon) sütőben szép pirosodóra sütjük. A piteformában hagyjuk, kihűlés után porcukorral áthinthetjük és szeleteljük.

    Tipp:

    Illatos fűszeres , karácsonyi hangulattal. Meggyimádóknak kötelező darab :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá