Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mázas linzer félholdak recept

Mázas linzer  félholdak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • csipet só

    A mázhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    A töltéshez:

    • házi meggylekvár vagy baracklekvár

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a tésztát: egy tálban jó habosra kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.

    Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, csipet sóval és elmorzsoljuk benne a puha vajat.

    A két tál tartalmát összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta kevés lisztet még adhatunk hozzá, de nem szabad keménynek lennie.

    Lisztezett deszkán kb 2 mm vastagságúra nyújtjuk.

    A tojásfehérjéket összekeverjük a porcukorral és enyhe gőz felett habbá verjük. A hab inkább “szakadós” legyen, mint kemény, mert akkor nem tudjuk majd elkenni a tésztán.

    A felvert habot egy széles pengéjű késsel rákenjük a kinyújtott tésztára. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a hab nagyon hamar szilárdul és olyankor már nem lesz kenhető.

    Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval (nálam 6 cm-es) félhold alakokat szaggatunk a tésztából és sütőpapíros tepsibe rakjuk.

    Előmelegített 160-165 °C-os sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!). Sem a habnak, sem a tésztának kicsit sem szabad megbarnulnia!

    Ha a holdacskák megsültek, pihentessük őket kis ideig a tepsiben, mert melegen könnyen törnek.

    Ha teljesen kihűltek 1-1 félholdat összeragasztunk a lekvárral.

    A leeső részeket egy kevés liszttel összegyúrtam és korongokat szaggattam belőlük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá