Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés-epres pohárkrém recept

Mascarponés-epres pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.

    A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.

    A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.

    Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.

    Díszítésként tehetünk a tetejére egy egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet.

    Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá