Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos koszorú recept

Márványos koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg durumliszt
    • 5 dkg tk tönkölyliszt
    • 23 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek tej
    • 10 dkg mix (vörös áfonya, fekete cseresznye, csoki csepp)
    • 6 dkg étcsokoládé (reszelve)
    • 2 ek rum

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszteket összekeverjük a sóval, majd a tejjel váltakozva a tojásos krémhez adagoljuk.

    Az összekevert tésztát kétfelé vesszük. Az egyikbe belekeverjük az aszalt keveréket, a másikba a csokoládét a rummal.

    Kuglóf formába öntjük a fehér tészta felét, majd rá az összes barna tésztát, és végül a maradék fehér tésztát a tetejére terítjük.

    Villával kicsit összekeverjük a rétegeket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A kuglóf formám nagy volt, ezekkel a hozzávalókkal inkább koszorú jellegű lett a megsült tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá