Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulamag recept

Mandulamag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg darált törökmogyoró/dió
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás puding
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 üvegcse zöld mandulaaroma

    Forgatáshoz:

    • 3 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)

    Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.

    A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.

    A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.

    Porcukorba megforgatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá