Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulakrémes meggyes szelet recept

Mandulakrémes meggyes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 25 dkg liszt
    • 4 ek kakaópor

    Krém:

    • 2 tasak főzős puding
    • 4 ek cukor
    • 0,5 üvegcse keserű mandula aroma
    • 6 dl tej
    • 6 dkg margarin
    • 200 ml habtejszín
    • 30 dkg meggy

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a tojássárgákat
    kihabosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd a vízzel is. A sütőporral és kakaóval elkevert
    lisztet is hozzákeverjük, végül a tojások habját óvatosan beleforgatjuk. Közepes méretű tepsibe téve, 180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, vágjuk 2 lapba a piskótát.

    Krém készítése:

    A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet az aromával feltesszük melegedni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és az egészet sűrűre főzzük.

    A margarint a langyos pudinggal alaposan elkeverjük.

    A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémhez keverjük ezt is.

    A meggyet felaprítjuk, és a kréme forgatjuk.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Az egyikre rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. Hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeálljon, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

    A mandulakrémes meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 229 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá