Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos meggyes koszorú recept

Mákos meggyes koszorú
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
    • 10 dkg cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg mák-darálva
    • 50 dkg meggy-magozva
    • forma kikenéséhez zsiradék, liszt

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.

    Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.

    A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgatjuk.

    A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.

    Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával.

    Ahol fehér volt oda mákos kerül és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.

    180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá