Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta 22*34 cm-es tepsiben sütve:

    • 50 dkg finomliszt
    • 7 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg egész mák

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek liszt
    • 1 liter tej
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Máz:

    • 15 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A lapokat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük és kb 12-15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A pudingporokat összekeverjük a liszttel, majd a tejjel összekeverjük csomómentesen és sűrű krémmé főzzük.

    Ha a pudingos krém langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

    A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az utolsó lapra is jusson kevés.

    A tejcsokit felolvasztjuk az 5 dkg vajjal, majd a sütit bevonjuk vele, a fehércsokit is felolvasztjuk a vajjal, majd rácsorgatjuk a barna csokira és késsel vagy fogpiszkálóval belehúzkodjuk a barna csokiba.

    1 éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá