Mákos krémes recept
Hozzávalók:
Tészta 22*34 cm-es tepsiben sütve:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Máz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehércsokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lapokat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük és kb 12-15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingporokat összekeverjük a liszttel, majd a tejjel összekeverjük csomómentesen és sűrű krémmé főzzük.
Ha a pudingos krém langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az utolsó lapra is jusson kevés.
A tejcsokit felolvasztjuk az 5 dkg vajjal, majd a sütit bevonjuk vele, a fehércsokit is felolvasztjuk a vajjal, majd rácsorgatjuk a barna csokira és késsel vagy fogpiszkálóval belehúzkodjuk a barna csokiba.
1 éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletelve tálaljuk.