Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zita szelet recept

Zita szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek víz
    • 2 ek. kakaópor
    • 15 dkg darált dió
    • 6 ek liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • rum mennyisége ízlés szerint
    • 35 dkg gesztenyemassza
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 ek liszt
    • 3 dl tej

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 2 ek. olaj

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.

    Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.

    A tészta masszát kétfelé vesszük.

    25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.

    Krém készítése:

    A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.

    A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.

    Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá