Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos krémes recept

Kókuszos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
    Kókuszos tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristáycukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 tasak sütőpor

    Kakaós tészta:

    • 10 dkg darált dió
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 3 evőkanál holland kakaópor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 tasak vaníliás scukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg mascapone

    Tetejére:

    • tortadara, kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket.

    Sütőpapíros tepsibe simitjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

    A kakaós tésztánál a száraz anyagokat összekeverjük és a keményre vert tojásfehérjével óvatosan összekavarjuk és úgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.

    A krém készítésnél a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Feltesszük főzni és folyamatos keverés közben adagoljuk a tojássárgákat hozzá, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük.

    Langyosan hozzákeverjük a puha vajat és a mascaponét, majd jól kihabosítjuk.

    A kókuszos tésztát megkenjük krém felével, erre tesszük a kakaós tésztát ezt is megkenjük a maradék krémmel.

    A tetejét megszórjuk csokidarával és kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá