Kókuszkrémes mézes szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 púpos kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg margarin
- 4 jó ek méz
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 4 púpos ek liszt
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró margarint és mézet.
Összedolgozzuk (ha kicsit morzsalékos, kevés tejjel lazíthatjuk), három egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 30*20cm nagyságúra elnyújtjuk és sütőpapírra téve, tepsi hátán, 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig a krémet is elkészítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral.
Majd a két részt összekeverjük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
Egy lapot lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül a sort a harmadik lappal zárjuk. A tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Legalább egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.
Tipp:
Régebben féltem ilyen lapokra nyújtós sütit készíteni, de egyáltalán nem nehéz és csak egyszer kell kipróbálni. Utána már minden félelem elszáll. A lapok, ha kihűlnek kemények, de a krémtől csodásan megpuhulnak és remekül szeletelhető süteményt kapunk. A családnak nagyon ízlett.