Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkocka mézes piskótából recept

Kókuszkocka mézes piskótából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A mézes piskótához:

    Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 21 dkg finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 20 dkg méz
    • csipet só

    Továbbá:

    A mázhoz:

    • 8 ek tej vagy víz
    • 3 ek kakaópor
    • 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
    • rum ízlés szerint
    • 25 dkg vaj

    Hempergetéshez:

    • kb. 2 csomag kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat tálba ütöttem,magas fokozaton géppel kifehéredésig (sokszorosára nő a térfogata)kevertem.Cukrot kanalanként beleadagoltam, csipet sót,mézet pedig lassan belecsorgattam.

    Mikor már krém sűrűségű volt a tojáshabom beleszitáltam a lisztet, sütőport 2 -szeri adagban, elkevertem.

    Kisebb tepsit (23×32 -es ) sütőpapírral béleltem, beleöntöttem a piskótát.

    Előmelegített 180 fokos sütőbe tettem, félidőbe 170 fokra állítottam a sütőt.

    Kb. 30 – 35 percet sült (elektromos sütőm van), sütőnként az érték változhat. Rácsra téve kihűtjük.

    A mázhoz a tejet/vizet elkeverjük a kakaóporral, cukorral (én most csak 2 ek. kakaóport tettem bele és kb. 8 kocka étcsokit), alacsony lángon elkezdjük melegíteni, vajat is beletesszük, nem szoktam felforralni, amint elolvad a vaj elzárom a tüzet.

    Alaposan elkeverjük, rummal ízesítjük. Langyosan már lehet belemártani a felvágott piskótakockákat és kókuszreszelékbe forgatni.

    Érdemes a mázból másfél adagot készíteni nekem nem lett elég.

    Sima piskótával is el lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá