Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókusz-csoki szelet recept

Kókusz-csoki szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sárga laphoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 8 ek langyos víz
    • 2 ek étolaj
    • csipet só

    Kakaós laphoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17 dkg finomliszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 3 ek étolaj
    • 20 dkg cukor
    • 8 ek langyos víz
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Csokis krémhez:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg ét csoki
    • 5 dkg kakaópor
    • 30 dkg teavaj
    • 20 dkg jó minőségű margarin (de lehet csak teavajjal is készíteni)

    Kókuszos töltelékhez:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 30 dkg kókuszreszelék
    • 3 ek finomliszt
    • 18 dkg teavaj

    Elkészítése:

    Lapok:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá felverjük. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, az olajat és a vizet, majd az egészet jó habosra keverjük.

    A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk és lazán, óvatosan beleforgatjuk.

    Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Betoljuk a sütőbe és kb 10 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékeljük a hőfokot és újabb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Ha langyosra hűlt a lap, akkor lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

    A kakaós lapot is ugyanígy készítjük el.

    Csokis krém:

    Egy edénybe ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel elkeverjük. Egy nagyobb edénybe kb 3 ujjnyi vizet töltünk és felforraljuk. Ekkor rátesszük a tojásos keveréket a másik edényben és elkezdjük felverni gépi habverővel. Kb 8 percig keverjük. Akkor jó, ha belenyúlsz és kissé csípi az ujjad. Ha tovább főzöd, akkor ikrásodni fog a krém.

    A lángot tartalékra állítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tojásos masszához az apróra vagdalt vagy tördelt csokit, jól elkeverjük, amíg el nem olvad teljesen, majd ekkor hozzáaszitáljuk a kakaóport és jól besűrítjük az egészet.

    A kész krémet teljesen kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarin és teavaj keverékeét (vagy csak teavajat), majd gépi habverővel az egészet jól kihabosítjuk.

    Kókuszos töltelék:

    A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és azonnal hozzáadjuk a porcukrot és avaníliás cukrokat, a kókuszreszeléket, a lisztet és a teavajat, majd az egészet addig keverjük, amíg a vaj elolvad és a krém szépen besűrűsödik. A kókuszos tölteléket is kihűtjük.

    Összeállítás:

    Kevés csokis krémet hagyjunk a sütemény tetejére.

    Kakaós lap, csokikrém fele. Erre kenjük a kókuszos tölteléket óvatosan. A sárga lap aljára kenjük a maradék csokikrém felét, majd a krémmel lefelé ráborítjuk a kókuszos rétegre.

    A maradék csokis krémet rákenjük a süti tetejére, majd betesszük a hűtőbe pár órára. A tetejét olvasztott csokival is leönthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá