Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hosszan friss linzer recept

Hosszan friss linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg sima liszt + a nyújtáshoz
    • 75 dkg sütőmargarin
    • 30 dkg kristálycukor
    • 5 csomag vaníliás cukor
    • 2 citrom héja és leve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor

    Továbbá:

    • lekvár a ragasztáshoz
    • étcsoki a tetejére

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Lágy, de szép sima, homogén tésztát kapunk.

    Folpackba csomagoljuk, betesszük a hűtőbe, és kb. 2 órát állni hagyjuk.

    Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, kívánt formára szaggatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 5-6 perc alatt szép világosra sütjük.
    Vigyázat, pillanatok alatt megég, ezért figyelni kell!

    Miután kihűltek a linzerek, lekvárral kettőt összeragasztunk, és a tetejét vízgőz felett felolvasztott étcsokival csurgatva, vagy mártogatva díszítjük.

    Míg a csoki forró és híg, addig megszórhatjuk színes cukorral, darált dióval, mandula szeletekkel ki-ki ízlés szerint díszítheti bármivel.

    Miután végleg kihűltek a kész linzerek, dobozban, légmentesen zárva, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eltartható.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből nekem a 3. fotón látható adag lett, leszámítva 6-7 db kóstolót… :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá