Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda ( Kozáksapka) recept

Hólabda ( Kozáksapka)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 40 dkg porcukor
    • 8 evőkanál meleg víz
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 4 dl tejet
    • 4 evőkanál kristálycukrot
    • 4 evőkanál liszt

    A tetejére:

    • Csokimáz

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg sütőben ( 200 fokon 30 percig ) megsütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből, a kristálycukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és simára keverjük.

    Ha elkészült pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát is körbekenjük. Ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét bevonjuk csokimázzal.

    Tipp:

    Én különböző díszítéseket is szoktam rakni a tetejére. Pl karácsonykor hópelyhet, máskor pedig marcipánvirágot. A kókuszba is szoktam rakni színes cukrot vagy reszelt marcipánt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá