Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    egy nagyobb tepsihez

    A tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor
    • 1-2 ek tejföl vagy tej
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krémhez:

    • 8 dl tej
    • 9 – 10 ek liszt vagy 10 -12 dkg étkezési keményítő vagy 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (ha pudingporból készítettük akkor nem kell)
    • 3 csomag vaníliás cukor (ha pudingporból készítettük akkor nem kell)
    • kb 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj
    • csipet só

    Továbbá:

    • 1 csomag babapiskóta,
    • lefőzött kávé
    • rum
    • tetejére porcukor (csokimázat is készíthetünk)

    Elkészítése:
    A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk.S ütőpapíron kinyújtjuk, egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 7 perc alatt megsütjük.

    A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a sót, vaníliás cukrot és a porcukor felét, majd kihűtjük. A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.

    Az alsó lapra kenjük a krém felét, a babapiskótákat rumos (a rumot beletehetjük a krémbe is, ki hogyan szeretné) kávéba mártjuk (ne áztassuk el a babpiskótát) és a krém tetejére tesszük, majd rásimítjuk a maradék krémet. Rátesszük a másik lapot, porcukorral megszórjuk a tetejét.

    Hűvös helyre tesszük, pár óra múlva már szeletelhető, persze sok múlik a babapiskótán és mennyire sütöttük meg a lapokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá