Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás finomság recept

Málnás finomság
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 7 ek liszt

    Krém:

    • 0,5 kg málna
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tábla keserű csokoládé
    • 1 l tej

    Elkészítése:
    Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor sűrűn kitesszük málnával.

    6 dl tejet kikeverünk 1 cs vaníliás és 1 cs tejszín ízű pudingporral, hozzáadunk ízlés szerinti cukrot, majd kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen a málnás piskótára öntjük és hagyjuk kihűlni.

    A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítjuk, majd belereszeljük a csokoládét. A maradék tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, majd felfőzzük. Ha kihűlt akkor a margarinos krémet hozzáadjuk, majd a kihűlt, megszilárdult pudingos krém tetejére simítjuk.

    Ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá