Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-pudingos piskóta recept

Epres-pudingos piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 2 tk vanília kivonat
    • 1 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 25 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 40 dkg eper

    A pudinghoz:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
    • 3,5 dl tej
    • 3-5 ek cukor

    Elkészítése:

    A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük hűlni, de időnként keverjük át, hogy ne legyen bőrös.

    Tészta készítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az eprek szárát távolítsuk el, mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le.

    A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre, majd fakanállal forgassuk bele a kemény tojáshabot.

    Sütőpapírral bélelt, 30 x 25 cm-es tepsibe öntsük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. (Én a kanál végével kissé le is nyomkodtam.) Az eper szemeket félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé rásorakoztatjuk a pudingos tésztára. Kicsit ezeket is lenyomkodjuk.

    A forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Akkor jó, ha a tészta részbe belebökünk egy hústűt, vagy villát, és kihúzva már nincs ráragadva a tészta (ezért ne a pudingba böködjük 😀 ).

    Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá