Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 12 ek tej
    • 1 cs sütőpor
    • 30 dkg liszt

    Töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • cukor az alma savanyúságától függően
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk fahéj
    • 2-3 ek búzadara
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor
    • (mandula, dió esetleg)

    Elkészítés:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, margarinnal és a tejet is hozzáadjuk, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.

    Alaposan kidagasztjuk és egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt félig megsütjük.

    Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal, összekeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát.

    A félig megsült tésztára simítjuk, majd ennek a tetejére pedig a cukorral felvert fehérjék habját simítjuk.

    A tetejére szórhatunk durvára vágott diót vagy szeletelt mandulát ha éppen van otthon.

    Visszatesszük a sütőbe és a tetejét szárítjuk, míg a hab szép aranybarna nem lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá