Habos almás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 ek tej
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg liszt
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor az alma savanyúságától függően
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 2-3 ek búzadara
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg porcukor
- (mandula, dió esetleg)
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, margarinnal és a tejet is hozzáadjuk, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.
Alaposan kidagasztjuk és egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt félig megsütjük.
Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal, összekeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát.
A félig megsült tésztára simítjuk, majd ennek a tetejére pedig a cukorral felvert fehérjék habját simítjuk.
A tetejére szórhatunk durvára vágott diót vagy szeletelt mandulát ha éppen van otthon.
Visszatesszük a sütőbe és a tetejét szárítjuk, míg a hab szép aranybarna nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.