Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia diós krémes recept

Francia diós krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
    Mézes laphoz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Diós piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál víz
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 15 dkg finomliszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 15 dkg dió (darált)

    Krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 7 dl tej
    • 12 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.

    A diós piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt. Hozzáadjuk a vizet, olajat és a diót. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egész masszát csomómentesre keverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

    A margarint kikeverjük a porcukorral és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.

    Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

    Másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá