Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fakanalas süti recept

Fakanalas süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg sima liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 12 dkg olvasztott margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    Máz:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 6 evőkanál tej

    Elkészítése:

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

    Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

    A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

    Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!

    Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.

    Tipp:

    A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25-ös.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá